Tuesday, November 29, 2011

Makeup by Ayang Kamell

Remember my last entry on Makeup?
At first i memang nk pilih mak andam biasa2 je kat Batu Pahat but bila survey2 takder satu pon yang berkenan!
Memang pening. 2nd option amik dari KL.
Alang2 amik dari KL, baik amik yg terbaik.
or dari kalangan yang terbaik. hihi

Macam entry yang lepas, pilih makeup artist yg sesuai mcm carik jodoh!
Harga, availability and PR dorg sangat memainkan peranan penting.
Akhirnyerh mungkin dah tertulis yang makeup saya dirias oleh Ayang Kamell.

Alhamdulillah sangat senang deal ngn Ayang.
Dahla datang awal. Kol 7pagi dah smpai rumah. 8.30 dah abes makeup siap ada byk masa utk pose puas2 dlm bilik. hihihihi

Both my akad nikah n reception makeup done by him.
Ayang Kamell is highly recommended!
sbb...
- Makeup neutral n flawless tahan smpai petang
- tak berminyak
- Sangat baik tak sombong byk bagi tips bila tanyer mcm2
- terer pakaikan baju n accessories lelaki. tgok alip ensem je kan? hahahaha

Jom layan gambar.

 Akad Nikah

Reception

Btw contact lense color brown memang membantu! hihihihi. beli kat BP Mall harga RM34/40.
Tak ingt.
Perhaps my first and the last pakai contact lense?
Seksa u olls~ naseb dah prektis few days b4.
Tp masa buat outdoor pukul 6 petang tuh dah rasa nk pitam sbb mata dah sgt kabur yang amat.
Kena beli liquid utk kasik mata fresh if wedding 1 ari suntuk kie.
But i gave my best for the outdoor shooting walaupon mata dah kabur sgt mcm cermin keter di kala cuaca berjerebu. hahaha


Tq Ayang~
Everyone love ur makeup.
n i received alot of emails regarding to it.
Ayang based in KL not in Batu Pahat.
If anyone needs recommendation any makeup artist/mak andam from batu pahat mintak maap byk2 sbb mmg tak dpt tolong.
Maybe boleh tgok blog foto by razali n if u like the bride's makeup, can ask them?
Normally the bride will comment in the related blog post with their FB account.
I hope this helps sbb i tau susah sgt bab makeup ni kalo nk cari at the bp area.

6 comments:

LisaLisut said...

terus terigt mimpi i dlu.i mimpi ayang kamell mekapkan i dgn rate 500 je hahahaha.mimpi jelahhh kannn ;p
btw mekap u natural :)

BLuRpL3 said...

wow sgt cantik! terbaik!hehe

do come, visit & be our follower at http://blurplediary.blogspot.com/

do keep in touch =)

Rai said...

Lisa: hehe eh lisa mimpi u tak jauh beza dgn rate sebenar dia for 1 event. hehe nway i lagi trok mimpi makeup artist i cancel last minute. nanges cm aper. :p

Blurpl3: tq dear. :)

CNK said...

u macm menjawab soalan yang bagi thru your email. excatly, kat bp sgt susah nak dpt mekap yang cantik. sedih kot! u import dr kl how much it cost ya? boleh share x?

Rai said...

hehe dah email u dear. :) gudluck with ur preparations kie. im sorry cannot help much since i pon tatau sgt.

hannah jamma said...

hi, blogwalking cari review on ayang kamell and terjumpa ur blog.
i know dah sooo terlambat nak cakap, but cantik nya dia makeup!

Post a Comment