Thursday, January 5, 2012

Pengapit

Ingat malas nak continue tiba2 arini da dpt album dari photographer terus teruja nk update blog!
Thank you Razali. Gambar ori pics dari DVD pon mmg cantik rasa tak payah nk edit sgt pon.
Suka!

huhu ok so today about pengapit.
Seawal 12 bulan awal aku da decide on my pengapit for both reception.
Reason being, senang pilih kain, and senang tanyer dorg awal2 in case dorg tak available takderla nak cari replacement last minute.
Alhamdulillah pengapit2 kami agree untuk sama2 menjayakan hari penting kami.

So bila pengapit dah agree, maka terus jerhla beli kain for both.

 Bersama pengapit belah BP and KL. Adik i baju oren.
Cousin i, Eyla pakai baju biru. Color pon pastel jerh kan. suka!

 Husband pilih kawan baik dia as pengapit. :)
Tugas pengapit bukan senang.
See kena pegangkan mic lagi. Naper tak pakai mic stand dpn tuh eh? haha kurang pasti mungkin nk kasik suara lebih clear.

 Ahah reason pilih eyla my cousin ni sbb adik beradik dia mmg rajin. Since family kitorg pon mmg quite close so i think better pilih dia. Also thanks alot eyla as a day before my wed, dia teman aku tolong cari reben n segala benda2 last minute yg tak settle sbb family members ku semua busy time tuh.


 Belah KL plak as i said before, my sister jd pengapit i. Senang suh adik sindrik sbb adik beradik la orang yg paling honest. haha siap bagi tau senyum cmner paling menawan. :p Photographer belah KL mencabar sket. suh pose ala2 model. pergh mmg susah la! haha tp buat jerhla spt yg disuruh. So adik pon tolong la btau buat pose cmni2. Kaki jangan keras sangat. Kepala tuh senget sket etc2. haha

 Hasil gambar mengagumkan kan? haha

Belah KL nyerh since my sister jd pengapit i, awal2 da tanyerh dia mind tak pakai baju raya aku pastuh amek la baju tuh tros haha since kain tuh cantik n mahal n kos buat baju tuh pon tak murah huhu. So dari membazir tak baek kan hehe n naseb baik my sister tak byk bunyi dia ok je. Lagipon size kitorg lebih kurg je. Pengantin dah lari budget da. :p

 
Thank you again to all our pengapits - dekdi, eyla n yana sbb sanggup menjayakan majlis kitorg.
So if u think tugas pengapit adalah remeh temeh je, think twice.
Pilih yang anda rasa selesa dengan mereka InsyaAllah anda akan lebih berkeyakinan menjalani majlis korg. :)

9 comments:

Fariza said...

manis :)

Cik Zimie said...

color2 pastel mmg cantik.suka la tengok wedding rai ni.sejuk mata memandang hihi

Mila Ahmad said...

baju peach tu cantik. minx share warna baju ye, mila nak buat tema time wedding mila.

Rai said...

Fariza: tq. :)

Cik Zimie: tq dear. main mix n match color dlm otak je. naseb la cantik di gambar. hehe

Mila: silakan dear. :)

cik helena said...

rai nak tanye..tudung U tu beli kat mana?atau makandam yang uruskan?? mind to share :D

Rai said...

refer this link dear: http://bitbitterbutter.blogspot.com/2011/11/tudung-shawl-veil.html
any other stuffs u boleh check kat sidebar i. byk part i dah review before kie. :)

Akmar said...

Serius cantik giler baju putih tu. Dear U ada gambar yg detail ckt tk utk baju tu. I tgh cr idea utk baju nikah. Yg simple tp gorgeous mcm baju u. Cair tgk.

Rai said...

ada dear. nanti i share in next entry kie. sabar tau.

marina said...

dear, congratulations..
org BP ek? patut la amek abg razali.
dia memang superb kan?
ekceli sy belum kawen lg tp dah plan sejak 2009 nak amek dia. hihi..

Post a Comment