Friday, January 6, 2012

Bilik Pengantin - Result

You know your friends are true friends when they came and helped to setup the curtain panel without any complaints. Pfft thought i can do it all by myself. Saya yang bijak telah tertinggalkan panel langsir kayu yg baru dibeli tuh di kl. So nak taknak kena la tunggu my brother and sister balik bawakkan a day b4 my wed. nak beli kat bp balik rasa cm mahal n membzir je sbb tuhla pasang langsir last minute.

 Thank you bpians! Yoy, epie, nad, awyn and anne! Jasamu akan dikenang...wuwuuu

 meja solek sempoi ajer deco nyerh since tau nti makeup artist sure nk letak barang byk ke kan?

 DIY signage. hehe berkeras ngn my mom taknak letak langsir kat dpn pintu.
 Hasil sangat cantik dlm video. LIKE! Videographer and cameraman spt faham idea di kepalaku. hihi

Bilik terlebih rona coklat. haha takperla ntg perfect in wed rite?
nak beli champagne langsir takder yg berkenan di hati time nk pilih tu.
Beli langsir kat Nilai 3. Harga RM130 termasuk harga jahit siap dlm masa sejam.

 Alas meja putih beli kat parkson. naseb ada sales.

Not bad jugak dari pandangan atas. hehe tq Razali sbb amek byk angles. LIKE!
Nak tau cmner i pilih rona color bilik bolehla baca entry ni and ni.

Sempoi je kan dengan budget rendah. Rasanyerh total makeover bilik tak smpai RM400 pon.
Sebab spend kat cadar and langsir je. Yang lain2 cuma frame gambar and alas meja.
Takla berjaya 100% tp 80% tuh kira berjayala.
Tak beli sebarang perabot sbb perabot dalam bilik ni masih okie lagi. Save duit. :)

Tips: Sediakan vases untuk letak handbouquets anda tau. I sediakan awal2 so takderla last minute carik. :)

12 comments:

dilla nadila said...

nice la.simple je..Diela pun suke yg simple2 ni..tapi result wow!!..well done.suke~

erin moshimoshi said...

wahhh diy bride in progree nak dear

Cik Zimie said...

cantik2.warna dark coklat ni rupanya nice jugak dlm gamabr.heee

Rai said...

dilla: tq dear. alhamdulillah jd close 80% mcm rai nak. mmg taknak spend much kat bilik pon sbb tak da moment sgt dlm bilik.

erin: boleh jerh copy idea. tak kisah. :)

cik zimie: kan? photographer pon memainkan peranan gak. hehe so glad he able to capture the angles nicely.

Cik Azizah said...

wah sis..simple tu yg menarik kan..yg penting tak telan bajet yg banyak!

UyaRayza said...

suke warna cadar tue hehehe

Rai said...

azizah: tq dear. :)

Uya: suka jugak. sbb color turquoise. hehe naseb la dlm gambar tak nmpak pelik dengan baju color pink. haha

Ila@Bella@Nabila said...

Salam rai.
Set bilik pengantin i oak colour. Sedih gak sbb first nk putih ala ala english cmt. Tp since tgk bilik u ni terus rasa wow!! Hehe. Lega skit. Btw hb tu cantik sgt. I da minta quo dr vendor yg sama. ;-)

Mrs.Qarlista said...

yeayyy..gambar aku ade walaupun hanya sipi2..hehe..look simple tapi tengok gambar OP nampak cantek bilik perantin..:)..

Rai said...

Ila: Hehe insyaallah u punya bilik will turn out nice. Ala bilik je pon :p kalau somethg tak turn out as plan on ur big day, boleh amik gambar outdoor byk2 kie.

Nad: hehe tq nad. nti buat post kuar muka2 korg lagi. tunggu kie.

sarahmeay.snm said...

Sarah nak Pinjam idea DIY signage tu. bubuh dlm frame ke tu?

Rai said...

sarah: boleh dear. yaps i letak dlm frame nampak dia lebih kemas and cantik.

Post a Comment