Friday, October 14, 2011

My Wedding Reception (overall)

Ok now we go to reception part plak.

Just like akad nikah, i think my reception went well with pretty decor, relax atmosphere, sedara mara yg havoc, rakan2 jauh dan dekat yg sudi dtg memeriahkan majlis i, food yang sedap dan aturcara yang teratur.

I love everythg about it.

It's not grand, but it's pretty enuff for me that i think i cried at the end of the day because i still couldn't believe it that the day has come to the end. ahaha bleyh? rasa happy sgt2.

Special thanks to mom n dad who work hard settle about the catering.
I think catering sgt memainkan peranan penting dalam mana2 majlis kahwin.
Being me, at first im being fussy to control about everythg, lagu aper yg akan dimainkan etc.
Ahaha tp at the end saya redha dah serahkan sesetengah perkara pada mereka.
Tp saya masih ambil tahu tentang aper yg berlaku.
dan aturcara mmg saya amik tahu sbb takot nti tetamu tunggu pengantin lambat sgt ke aper ker kan.

Aturcara:
11-1pm :  Pengantin makeup dan bersiap sedia di Landmark hotel
12pm     : Jamuan makan bermula.
1pm       : Pengantin berarak menuju ke dewan

Pemilihan menu makanan mmg diuruskan oleh mak abah.
When it comes about food and catering, i think they knew better than me.
So far i think everyone happy with the food.

Also thanks to all yang turut menjayakan majlis resepsi ni especially family members yang give their very best, all vendors and i have no complaint at all to any vendors during this reception, MC yang sangat2 membantu majlis berjalan lancar dan tak meleret2, friends yang menjayakan guestbook and photobooth corner, also sedara mara yg tolong kasik doorgifts pada tetamu and yang tolong parents saya menyambut dan melayan tetamu.

Also to both our pengapits. Hiks. u know who u r. Of course there will be special entry for dat. :)

Lastly, thanks to all - friends, sedara mara and 2 bloggers yang sudi datang majlis ni. I tau ramai dari jauh sanggup turun batu pahat. I really2 appreciate that.

Now enjoy the pretty pics below by my OP - Mohd Razali.

Gambar ni cantik kan? Rasa nak bukak lagu Taylor Swift bila tgok gambar ni. :p

 Untuk majlis resepsi, saya memilih tema Garden. Memang dah saya set awal2 lagi nak tema garden taknak lain. Memang jatuh hati abes kat wedding Sarah - blogger.

 Makeup mak aih suka giler.
I think u will know by reading Mohd Razali's post makeup done by who.
I will give specific entry for dat later tau.
Bila makeup cantik, baju cantik, of course rasa confident jerh nk melangkah ke dewan untuk majlis resepsi. :)

 Ala dewan dengan hotel sejengkal je. Sebab tuh memilih untuk jalan kaki tak perlu berketer.
Payung putih disediakan oleh my pelamin vendor. Also there will be specific entry for dat.

 Dekorasi dewan yang lovely! Susah tau nak pilih color alas meja. I was in doubt nk pilih alas meja color putih? yellow or green? Time tu buat color combination dlm otak je and i think soft pink will be nice.
Masa pilih color alas meja, baju resepsi pon tak buat lagi and tak decide lagi color aper. hahaha color alas meja lebih penting dari color baju. :p

 Pelamin cantik as per request berjaya direalisasikan oleh vendor saya.
Dah cukup cantik untuk saya.
Pada saya less is more.
Saya suka bila the vendor tak letak byk color on stage, dekorasi yang sederhana n tak melebih2. :)

 Para tetamu memenuhi dewan.

 Saya tak berdebar masa berjalan. More to excited!. Kitorg bersanding kol 1 petang. Awal kan? Hehe saja jer. Spy cukup masa untuk buat outdoor. Plus banyak masa untuk bergambar dengan family, sedara mara dan rakan2.

 
 Kek pon my mom yg uruskan. Cuma rasa dia walnut. Saya kureng sket. Tapi takper sbb as pengantin dah tentu makan sejemput. Yang lain distribute to sedara mara. Saya tak banyak bunyi request kek pengantin. Yang penting bukan color striking. tuh je yg saya btau mak smbil tunjuk contoh gambar kek yang simple2.

 Dancers as part of the catering package. Penari pakai color pink. Suka nyerh saya sbb rasa sungguh rhymes dengan other colors kat dewan ni. hehe saya taktau pon color aper dorg akan pakai. Bagi saya benda tuh minor je tp bila dorg pakai pink arituh, saya rasa happy sgt!

  Sekarang mari layan aksi2 bergambar.

with family members.

 with family in law.

 with sedara mara kesayangan yg havoc.

with my childhood friends. thanks alot korang!

 
with friends yang turun dari kl. Tq korang!

 with bangi-ans - kawan2 alip

Last but not least, bergambar sakan di Photobooth.

Outdoor shooting, and details about everythg akan diceritakan di lain2 entry kie. Harap bersabar. Saya tau mesti ramai akan tanya anak tudung beli di mana etc since ramai yang tanya di FB saya. Harap bersabar tauu~

Gambar2 cantik lain di majlis resepsi boleh dilihat di entry blog OP saya - Mohd Razali. Laju kan gambar saya siap? I like. Thank you razali~ and jangan nanges tgok gambar2 kahwin saya sbb saya nanges. cantik sgt. huhu bleyh.


24 comments:

.:shura shushi:. said...

cantik..!! cantik..

LisaLisut said...

heheh takkk i lg awl.1230.tak ikut time card wedding pun.lol.sbb tkt hujan.i buat kat rumah.haha.i dh mls nk amik tau pasal lagu2 apa nk psg during that day.almost turn to be bridezilla tp nsb baik budak2 bbf si fira linda n fiena kata cool down lisa haha so yeah i let go je haha :)

but u know whattt? i love everything about ur wedding.nice simple and sweet! :)

Fariza said...

wow. bestnya. sweet. :)

LisaLisut said...

nk komen lagiiiiii.handbouquet sanding u lawaaa.n yes.muka u n husben lebih kurg! :P

lovelyadibah said...

cantiknyer!:)tahniah rai!:)

kaklong said...

SUKE!!!!! ;)

Anonymous said...

assalammualaikum kak rai..

tahniahhh..segala2nya tntg majlis kak rai sgt sweet..moga kak rai & mr. soulmate kekal dunia dan akhirat..

Miss Marea said...

simple but nice..cantik..perfect...congrats \(^__^)/

Renee Meow said...

dear bila baca ur post i senyummmm je until d end.. suka sgt2 ur wedding..cant wait for ur entry on baju.. sgt chantek! :D

Cik Zimie said...

cantiknye rai.serius.i really love every shoot of your OP.everything perfect.:') oh kalau saya jadi awak pun saya nak terharu jugak,boleh?hihi

choclairissa @ intan said...

cantikla wedding u..mcm u jugak..teratur..kemas..mamca blog u jugak..sangat jeless.... :)

Nina Aman said...

k rai, sgt cantik semua...nak menangis tgk wedding cantik2 ni...hihi..
btw, pelamin sape vendor tu?share la..share la..
(=

~Lieza~ said...

i suka pelamin u...and yesss...mekap u mmg cantik... =)

Iwanis A.m.d. said...

cantik cantik cantik :)
i ada ambil one of your pics as an inspiration and credited to you.
lovely weds dear, congrats! :)

cik nurulain said...

rai...

boleh list down kan tak mua yg u survey.

ada tak area jhr, sbb i face probs with mua. sbb ayah tak bg laki make up kan.. :(

ZARA said...

Superb! Fantastic! I LOVE IT! Congratulations Rai!!! Sorry if i lambat wish, dah lama tak berblogging.

May your life filled with blessings and happiness ;)

Rai said...

Alhamdulillah thank you korangssssss for all sweet comments~~

Lisa, i suka hand bouquet tuh jugak!

Renee, baju nanti kie. hehe kena ikot turutan review. Save the best for the last. :p

Cik Zimie: tuhla mmg sgt terharu tgok gambar2 cantik.

Intan, tq for ur comment dear. alhamdulillah cantik semua nyerh dlm gambar. Photographer pandai capture. :)

Nina, tentang pelamin, nanti i review k?

Iwanis, ok boleh dear.

Cik nurulain, about the makeup artist i did some research b4. but nanti i will share in this blog kie. or if u nk cepat, email me?

About every details of every items, nanti i review satu2 kie. hehe skg tgh busy sket.

Zara, thank you for stopping by here! terharu famous blogger singgah.

Ainee Cumi said...

Nampak FUN sangat sangat sangat. Aini punya lagi 10 hari. Takut!

Rai said...

Ainee, mmg fun bagi i. huhu Just enjoy the day nanti kie. baca doa banyak2 agar dipermudahkan segalanya. InsyaAllah.

sk said...

cantekkkkk.. suka sgt dgn pelamin. true2.. LESS IS MORE. :)

Rai said...

sk: tq dear. :)

NOR AISYAH UMAIRA said...

i nak tny.. yg signage smiley suma 2 u buat pakai lidi sate ka?? (erkk?!)

coz i pon nak buat mcm 2 tp xtaw na lekat buh apa.:p

Rai said...

I pakai chopstick dear. :) If lidi dia tipis n cepat patah.

Anonymous said...

hi rai...very sweet everthg about ur weddy, mine will be this coming jan..hope can refer ur blog as a guide for me-masdiana shariff

Post a Comment