Monday, December 5, 2011

Henna

I plan to stop writing in this blog by end of December.
Thinking to create another personal blog but havent have time yet to create 1.
By dat means i need to rush do all the reviews.
Tak kisahla ada org nak baca lagi or tak hihi since the objective i create this blog earlier to share all my wed preps experiences with the other readers and any future b2b. :)

So today about henna.
Actually i had 2 session of doing henna.
1 with my childhood bestie, epie.
Thank you epie susah2 datang lepas kerja tolong pakaikan.
Mom has 3 tube henna from Mecca might as well use it right?
I thought to just do the basic one on fingers but the next day my auntie said it's not red enough.
Epie buat sangat kemas. Malam2 memang merah tp esoknyerh lepas basuh2 pinggan kurang merah plak.

Luckily i book session with Kak Dewi in case this thigs happened.
So henna done by Kak Dewi.
I dunno her full name since she asked me to just called her Kak Dewi.
She has her own henna booth at Dataran Penggaram Batu Pahat.
For wedding/engagement, she's willing to come to ur house do henna for u.
Her price are from RM80-RM100.
RM100 is full set dengan kaki.

So i choose the simple one.
Actually patot tunggu 2 jam tp neyrh time tuh ada drama pelamin sikit terpaksa basuh tangan awal n terkembang sikit inaiku. sobs. takperla. tak ketara sangat kembangnyerh.
Im sure inai tuh akan lebih cantik kalau basuh lambat sket. sbb supposely kena buang ngn tisu dulu baru basuh. I mmg tak sempat tros basuh herms so terkembang sket.
Tp still sangat merah.
I buat 2 hari awal. Sabtu pagi kawen, i buat ngn kak dewi kamis malam sbb taknak kelam kabut on friday nite. which i think it's the right decision.

After basuh. hitam sikit.

Tp esok nyerh ok la tak nampak itam tuh sgt. Dia jadi merah.

Ni jerh gambar yang nampak dengan kaki. hehe. Kaki nyerh design pon i choose the simple one.
Ni nombor Kak Dewi in case any b2b from Batu Pahat need her service:-
Contact No: 016-7434340 (Kak Dewi)
 *Dah nak 2 bulan kawen, inai masih ada di jari hehe.

12 comments:

anaztasias nora aira said...

cantik !! nora xde henna, heheh inai jari je !!

LisaLisut said...

cntikkk.i suka merahhitam.mine merahje.sbb pakai inai tube.ni dh 3 bulankawin dh nk ilang dh pun.haha

UyaRayza said...

we have the same shoes hehehe..suke hennanyeee..cntik

Huda Luna said...

alaaaaa jgn la stop blog dkt blog ni
mungkin leh tukar tajuk je ke?

pasal wedding semua leh buat satu tab ke?
mcm syg je kalau tutup blog ni
suka baca kot. =(

Rai said...

nora: mmg nk buat hujung jari je tp tak terang sgt pastuh last minute gatal rasa nk pakai bunga2 plak. :p

Lisa: tq. wahh 3 bulan masih tahan. lama tuh.

Uya. yey gimme 5. suka kasut tuh sbb bleyh pakai utk dua2 reception.

Huda: hehe tq huda. will consider ur suggestion. bagus gak idea u. hehe prob is i tatau wut im gonna write in future. if blog ni dedicate khas utk kengkawen je, sng orang cari pasal benda2 kawin.

Alia.A said...

rai. jgn lupe update i kalau tkr blog k :)

Rai said...

InsyaAllah berangan je nak ada blog baru ntah ada masa tak nti. tp blog kawen ni blog yg paling disayangi haha sbb dapat kenal ramai new ppl and share ideas and thoughts. sayangnyerrr hihi over plak

Sfarlina said...

murahnye nk dibndingkan di kuantan..rm200 satu set tgn+kaki >.<

nurulhuda said...

Rai, tq.. Sgt mbantu. Dulu u book awal ke last minit ek? I tatau nak agak timing sbnr nya. I siap plan nak pakai awal seminggu sbb nak elakkan kalut last minit tu. keh keh gilo terlebey excited

Rai said...

Sfarlina: yerker wau! they really make money. alhamdulillah rate batu pahat masih murah.

Nurulhuda: hehe jgn la pakai seminggu awal kalau henna yang bercorak ni coz normally after a week color dia luntur sket. so pakai 2 hari awal tuh ok. 3 ari awal is terlalu awal. i book kak dewi 5 hari awal itupon consider late. Sbnrnyer if nak book, if u kawen bukan cuti sekolah n orang yg u nk book tuh bukan popular sgt then it's ok. If popular, book at least 3 weeks earlier. Hope this helps kie. :)

zaren said...

kak dewi antara yg best kat bp,,haha,best dan tak sombong..=)

Mila Ahmad said...

boleh tak mila dapatkan FB dia nak tengok design yang lain. Mila pun orang bee pee jugak heee...

Post a Comment