Tuesday, October 11, 2011

Review checklists...

Thanks korang for all the wishes~~:D
I just finalize checklists to review later. Saja supaya bebila buhsan kat opis aku leh update satu2 or save dlm draft dulu. InsyaAllah akan kucuba buat review ikot turutan kie.

  1. Akad nikah ceremony (overall)
  2. Reception ceremony (overall)
  3. Venue
  4. Catering
  5. MC
  6. Pelamin
  7. Akad nikah attire
  8. Reception attire
  9. Tudung, Shawl, Veil
  10. Hand bouquet
  11. Make-up
  12. Henna
  13. Pengapit
  14. Bunga Pahar
  15. Guestbook/Photobooth corner
  16. Official Photographer
  17. Official Videographer
  18. Bilik Pengantin
  19. Song Lists for reception
  20. Hantaran Items
  21. Wedding Favors
  22. Poster/Bunting
  23. Others
  24. Do's and Don'ts

Anyway, some updates pas kahwin,
  • Best gila g kjr satu keter. Suami hantar. Sebab balik boleh tido dlm keter. Kitorg tempat kjr seiring dan sejalan. :p
  • Selalu lupa nak salam before turun keter g kjr. haip!
  • Anyone to suggest any supplements to take? huhu sbb rasanyerh mcm extra penat.
  • Belum start gosok2 baju, sediakan breakfast etc. Pagi tadi mak mentua yang sediakan breakfast. Ohs 2 minggu ni duk umh mentua sbb nk tolong2 buat persiapan untuk majlis bertandang plak.  Aih susahnyerh nk bgun pagi. Pagi tadi bangun kol 6.30 tuh pon dah consider lambat. Sok kena cuba bgun kol 6. Caiyurk!
  • Tugasan pertama sbgi isteri pagi td masak nasi 7 pot untuk suami bawak ke opis untuk jamuan makan. wah. tp senang je tuh. :p

9 comments:

missbby said...

sengal ko..lain kali salam tu kena ingat la..ko dah husband n wife..cuba bangun lagi awal..malu je bangun lambat dok umah mentua..

kaklong said...

thnks darl sharing ...akan kak long noted listing ini...;)

LisaLisut said...

so far i makan EPO je.need more vitamins.so tired! cant wait to read all review :) u rajin.i mls.update skali one shot je.haha gmbr dr OP tak dpt lg pn ye gak ;p

ala bestnye g keje satu kete.jimats.i sama employer dgn husben tp office base lain2.sobs

Renee Meow said...

wah that's a lot.. cant wait for ur reviews dear.. :) mesti awesome..!! :D

Fariza said...

wow. hehehe. ambil vitamin ye

Ainee Cumi said...

Tak sabar nak tengok semua review u. Janji tunaikan tau. Nak tengok semua!

prinCess.prinCess said...

awak, kite da tgk gmbar kawen awak kat FB sedare kite..:)..syafiq Adnan..:)..kecil betul dunia ni..hihiih...btw, selamat pengantin baru..:)

plain jane said...

salam rai...
selamat pengantin baru....

Cik Zimie said...

supplement?maybe boley try VCO.i tak sure dia boleh bagi tenanga ke tak.so far, i suka je makan.haha boleh check blog nadyazahid.blogspot.com kalau nak tau kelebihan vco nih.(nampak sgt pemalas nak taip sini)

Post a Comment