Thursday, December 8, 2011

Blogger

Being a blogger is risky.
Angkat tangan saper setuju.
or like the statement if setuju. Hehe.
Used to have personal blog but once i started with wed blog and busy with preparations, i hardly update so now it's officially closed.
Want to start with new one but feel lazy.
Y i said risky?
Sebab nama pon personal so laju jer tangan nak update pasal hal2 opis.
Tapi terpk tak wut if satu hari nanti ur colleague akan termasuk blog personal anda?
Blog kawin tak heran la if sesapa baca pon sbb mmg general staff je i share kat cni. :)
Alip selalu buat joke kat aku bila kuar dan merayap di OU and if other ppl stare at us.
"eh apsal dorg tgok u smcm. sure dorg ckp oh dia ni la bitbitterbutter tuh"
"jgn merepek la. takkan la dorg recognize muka i."

Tp husband tak melarang pon troskan menulis di alam maya ni janji tahu batas2 nye.
sebenarnyerh topic ni ada kaitan ngn conversation siang td.
My colleague tanyerh "eh u ada makeup ngn sesaper ke b4? i rasa mcm nampak muka u kat blog sorg makeup artist ni"
"Gambar kahwin ke?"
"Bukan gambar kahwin. Gambar casual."
Rupanyerh gambar yg harituh saya ada join makeup kelas ngn Anna.

Phewww masih selamat. Ingt dia pon baca bitbitterbutter.
But let say 1 day they found this blog pon takperla i redha sbb i rasa content dia mmg more to wed je.
Ada sikit2 je i mix dgn cerita my daily life.

Time tuh masa baru2 masuk kjr kat opis skg ni...
Another colleague said "eh u model tudung selalu kuar kat magazine kan? Muka u familiar la!"

Hahaha part tuh paling funny! Maner ada model pendek 152cm.
Ker ada? :p
Saya perasan model masa wedding days saya je. Time tuh mmg puas ati pose depan camera. :p

6 comments:

fazlien said...

tktnye..hehe..blog i pun my fiancee tak tau..
tapi tetibe td terfollo blog kwn perempuan die..
trus ckp kt die jgn gtau my fiance..haha..tkt kot kalau2 die xsuke kn walaupun bkn personal blog..=D

Alia.A said...

mmg risky rai. sbb dlu i penah tulis psal hal ofis amd i think my exec found. so i x tulis dh. but smetimes perasaan nk tulis semua tu x bleh tahan kan smpi lupe akibatnye nnt. so i chose tumblr as tmpt utk luah perasaan. hehehehe

Huda Luna said...

jadi blogger memang risk
huda dah berblogging sejak tahun 2008 dh rase mcm2

stalker jgn ckp la. haters lagi la.
tp abaikan diorang tu.

cume kne tahu batas ape nak tulis dalam blog je

.:shura shushi:. said...

Awak nak email..tinggalkan dekat mana-mana entry i eh =)

Rai said...

fazlien: hehe susah kan? tp i let my husband know bcoz i want him to know it's not dat easy to plan a wed. So dia pon akan turret rasa bila membaca. :)

Adlin: kana??? i choose twitter. hahaha. tho i know ramai gak follow twitter i tp at least i rasa safe skeet sbb xda colleagues there.

Huda: yeah dats wut i try to keep in my mind everytime i write in social network. i had my lesson before.

Shura: check in sidebar - about me k.

oshinz said...

jadi blogger tak popular macam kite senang. hehehe.

Post a Comment