Saturday, July 23, 2011

In between wedding preparations and overload works....

I hardly update any of my wed preparations this 2 weeks due to so many works and tight deadlines.
I have to work harder this year for my wed. And alhamdulillah byk gak freelance jobs masuk so kenalah bagi full commitments there. But still sempat baca blog posts korang pepagi sambil makan roti. hihi.

Tido tak payah cakap lah mmg dah haywire. Eyebags makin teruk but don't care lah. Nanti lagi sebulan nk kawen saya janji akan jaga mata ni properly. Nak beli any spa deal kat milkadeal n groupon pon rasa macam ish tunggu dulu lah karang beli takder masa plak nk pergi. But ill promise to grab one of the deal later. And will buy proper spa package and go for the session a month b4 wed. ok kan? ker nak g spa 2 weeks b4 wed? huhu ex-b2b, any advice on this?

But saya notice la kulit muka agak kering and kusam and nampak kurang bermaya sangat2. Walaupon saya takder masalah jerawat tp tak bermakna saya boleh lalala mode. Sebab kadang2 tumbuh gak bila too stress or too tired. So i dah start pakai mask muka. Seminggu skali. Tapi lepas ni nk buat seminggu 3 kali boleh? Macm best jer pakai mask muka. :p Any suggestion korg pakai mask aper? Ala mask muka pon bukannyerh mahal kan. Especially those korean brands. ehehe. my friend g korea balik belikan i mask muka. ohs suka bangat!
Kat korea, laki banyak jadi model produk kecantikan berbanding perempuan sbb wajah dorg yg jambu dan populariti dorg mengatasi celebrity perempuan. hihi hebat kan? so diana daniel or lisa surihani takleh cari makan kat korea. :p

Kelas menconteng muka
Last weekend, dalam busy2 tuh, i sempat attend kelas make-up by Anna - The Secret Dreamworld.
Alhamdulillah banyak yang saya pelajari dari dia.
I dah book nk g kelas dia tuh a month b4.
So busy tak busy kena lah g gak, takkan nk burn duit kan?
Hehe this is the last class of this year she said since she's expecting her baby soon.
I think dah deliver kot. Hope everythgs ok.
Ingat make-up kat bp nak amik dia tp awal2 dia dah btau masa i kawin tuh dia confirm tgh berpantang. hehe jadi tak der rezeki la makeup ngn dia.
So bila arituh dia iklan kan pasal kelas makeup tuh i mmg bersmgt nk g sgt.
Banyak benda i nk learn lagi bukan stkat makeup jerh, baking, jahit baju, semua kalau boleh i nk learn. Tapi satu2 la kan. Tahun ni belajar makeup dulu.
Sebab nyerh i need to learn proper makeup since lately ni asik kena attend event memacam.
So bila belajar make-up ngn Anna ni, barula tau cmner nk buat smokey eyes, eyeliner aper bagus, foundation aper best dan sebagainyerh.
Also benda yang paling saya nak tau 'face shading' since muka saya bulat dan saya mahu tahu macamana mahu menguruskan muka. :p
Tapi saya harap saya masih ingt lagi la aper yg Anna ajar. ahahaha kalau tak sia2 jehr g berguru.


 Masa amik gambar ni dah kol 6 petang. Lagipon amik pakai hpon jerh pon. Hiks.
gambar proper mungkin Anna akan upload kat blog dia bila dia dah abes pantang kot.


Ok guys. Enjoy ur weekend!
Weekend ni banyak lagi nk settle kan benda kengkawins at da same time nk siapkan kjr2 freelance yg sedia menanti. 

3 comments:

LisaLisut said...

hi rai :)
rajin u g class mekap kan.i ni g class mekap tp hancur gak.tak pandai2.hahaha...

lucky u muka xde mslh jerawat sgt.
i pn tgh stat pakai2 mask.spa apa pn tak pegi.sigh.bila la nk stat buat benda2 ni semua.have all time in d world pn asik tak terpegi.malas pn ye.haish.gud luck rai.take care.

Minmin said...

Hi there rai. I rather suggest u gune sk-II u can see the difference within a week je. kulit kusam and dark circle da ilang n transform to crystal clear. pastu amalkan innershine stiap mlm. insyaAllah muke akan jd cantik juge. Wt investment skek for ur big day nnt ble claim kt incik suami ;)

Rai said...

Lisa: hehe mmg niat dari awal2 tahun since mmg tak pandai make-up secara proper. tuh la kan bila la nk start g spa tuh smer. nway gudluck with ur preparations too dear. urs in september. lagi da nk dekat tuh. hehe.

Minmin: wah sk-II saper yg takmo wuwuu tp maintenance tinggi tuh. takper saya rasa kulit muka tak critical lagi ni. hehe jd pakai mask jer kot luh n have proper sleep bila nk dekat wed nti. :)

Post a Comment