Monday, July 11, 2011

Super Dad with his Super Creation

Went back to hometown last weekend.
and my parents show on their progress.
Bunga2 pahar sudah siap. Amazing rite?
Bunga2 pahar done by them. Handmade 100%. I totally tatau aper2. Yg i cuma btau color kena pinky2.
Hihi nanti on my big day, i show it okie.

Then remember pasu yang dibeli and inspirasi dari google before?
I serahkan pada my dad untuk buat bunga2 ni since dia jerh yang berbakat bab2 bunga2.
Kjr kitorg ngomen and demand color camner yang nak. ee terok.
Nak tgok??

 dari depan
dari atas
"Abah, taknak buat business ker gubah bunga2?"
"Taknak"
"Why"
"Buat utk awak nyerh wed pon dah pening2 pala"

ahaha certain ppl do this for passion.
If i am gifted like him, sure aku dah buat business pelamin belakang bunga2 tuh. :p

hehe anyway i ask abah leh tak letak daun kat dlm pasu ala2 gambar ni.

Kalau rajin n ada masa la.
Apapon aku sangat la heppi tgok outcome bunga2 yang abah dah create~ :D

p/s: followers widget i probla. tak appear kat blog i. dah uninstall and install balik pon sama ajerh. aih. anybody tau naper tak? tak der masa la nk google for solution. huhu tp ber-blog ada plak masa. :p

10 comments:

farah aminuddin said...

nice. untung, ur father sangat talented ok. hehe

LisaLisut said...

wow.serius Rai ur dad creative! wowh!!! hehe.so cute.

mak i fail bab2 gubah bunga ni.so mmg kalau dtg umah susah nk tgk bunga hiasan dlm umah.sigh.haha

arwah ayah i pn pandai masak je.tak pandai gubah bunga hehe.

anaztasias nora aira said...

rai cantiknya !!! pasal followers tu i pun sama maybe ada prob, i biarkan aje

missbby said...

aku rasa bukan kau je problem pasal widget followers tu..ada beberapa blogger pun sama..so biarkan jelah..nanti dia ok balik yea..

Linda Yusoff said...

beruntung dapat abah pandai gubah bunga =)

Rai said...

Farah: tuhla. anak dia takder sorg yg leh gubah bunga. tp mungkin boleh cuma tak pernah try. :p

Lisa: mak i pon takleh gubah bunga. dia terer bab bake kuih n cake. hehe. i guess diff ppl hav diff talent kan.

Nora: yerker. haha then i just ignore jugakla. malas nk godeh2 here n there.

Kak Uda: tuhla. bengong kan. ok takper aku just ignore jer.

Linda: Alhamdulillah. Ayah i mmg berseni sikit. smer benda2 craft dari dulu kitorg serahkan kat dia coz he knows best.

Nina Aman said...

nice one!kak rai,ade recommendation mak andam yg best kat bp tak?

Rai said...

Nina: tq. sorry if makandam kat bp tak tau sangat but boleh try BUTIK PENGANTIN TWINS COLLECTION. my friend pakai dia. not bad.

oshinz said...

hoit.. seperti tidak percaya kot this gubahan done by ur dad!! amazing gitu. sangat kelas!! ehehehe.

Rai said...

oshinz: hehe yeah he is gifted with alot of talents. :)

Post a Comment