Tuesday, February 22, 2011

Kain sari cantik

Tadi lunch hour sempat singgah kedai sari kat PJ.
Nama kedai agagaga tak smpat check. Nanti i update.

Arituh ada gak berangan nak buat kain akad nikah pakai kain sari.
tp malas nak menjelajah jalan TAR so end up saya di Jakel, Shah Alam and Biwanis The Curve saja.
End up beli chiffon kosong + border lace yg harganyerh biarla rahsier.

But sangatla tempting tengok kain2 sari tadi.
Dahla material dier kain chiffon.
Ada sedikit ralat di hati argh kalau beli kains kat sini jerh kan senang n murah tak payah berlace.
Dapat 6 meter plak tuh. Bley buat kain baju kurung ala2 kipas/kembang kat bottom tuh.
Hurms ok benda da lepas takle nak ralat.

Jadi pada korang yang belum lagi beli kain untuk akad nikah, please2 consider kain sari coz sangatla cantik detailing nyerh.

Saya nak buat baju raya pakai kain sari. tak kirer. Sungguh gemerlapan raya ku nanti. :p

 Red is nice.
Harga RM150 kot kalau tak silap.

Ni version turquoise. agagaga

Tq model. :) Kain ni sangat cantik bila tengok depan2. kat kamera kureng sket.
Harga RM200.

color purple kesukaan. Kalau aku jadi beli kain ni aku nak buat kaftan.
Mesti cantik. Nyummy!
Ni harga dia dalam RM300.
Masa pegang kain ni siap cakap "i nak kahwin 2x please. Nak buat kain akad nikah. Huwaa"
Pekerja tuh gelak ajerh. :p


Kat belakang tuh ada lagi banyak yang cantik2. 
Tapi kitorg bukak 4-5 helai je kesian plak orang yg nk melipat tuh nanti. :p

We will come here again for sure~~

5 comments:

"cikkin" said...

betul3..kain sari cantik2 kan..
aritu singgah kat Madras tgk sari yg design ala2 songket pon cantik..juling2 mate tgk..huhu..=)

BuKan PuTerI CinDeReLla said...

rai...haruslah memberitahu org kedai ape tu....syoknye tgk kain2 tuh...LIKE!!

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

saya tak dapat bayangkan saya pakai baju kain sari. tak panas ke eh? ehehe.

Rai said...

cikkin: kan! huhuhu mmg tak tahan tol tgok banyak jenis kain yg cantik2 tadi.

Bukan puteri cinderella: ngeee nanti i check balik nama kedai i inform kie. kitorg plan pasni kalau nak beli kain dia nak bawak our indian friend maner tau leh dpt lagi murah. :p

Oshinz: Sari ada banyak jenis. Yg i tunjuk ni semua material chiffon. So kalau chiffon mmg tak panas depends u pilih material aper untuk lining dia. :)

sayful said...

saya ada stock kain sari ala songket.....mmg cantik2 sesuai buat bju kurung @ kebaya....mcm2 warna ada! rm150 je 6meter lebih. klu minat contact saya kat 0123862244.

Post a Comment