Tuesday, February 8, 2011

Wedding Stuffs at Ayer Hitam, Batu Pahat

Jalan2 kat ayer hitam masa tahun baru cina untuk survey bekas2 hantarans dan barang2 kahwin di situ.
Tapi tak beli apa2 pon cuma Abah beli bunga untuk table centerpiece. Pasu masih tak jumpa lagi.
So here are few thgs that we survey there:-

 Bakul untuk letak doorgifts kasi tetamu - RM 18.90

 Garden Lantern - RM 6.30

 Bekas telur/potpuri/coklat/gula2 - RM 2.90

 Bekas hantaran - RM 29.90

Small box untuk cincin? - RM 6.90

Banyak lagi barang2 lain. Tapi ni antara yg menarik minat aku. So aku capture yang aku suka je. :p
Ni pon aku singgah 1 je kedai akt ayer hitam tuh. Kedai lain tak sempat nak singgah.
So mahal or ok harga2 dia?

6 comments:

jooleata said...

wahh.. garden lantern tu murah.. :) nak rembat jugakk la.. :)

nak tahu besar ke x ye? kalau tgok kat ssf jalan tar, mesti da 60++ kire 70 hengget la.. :)

rajin la update rai.. :) kita masih lagi process cari MUA and pelamin..

Rai said...

Jooleata: Tuhla macam tak percaya jerh lantern tuh harga cmtuh. harap tak salah tengokla. haha. tp rasanyerh betul sbb price nyerh kat ctu. Quite big gak. MUA kita pending luh malas nk pk. tgok 10 website/blog MUA maken confuse. :p so put on hold luh. Hehe nti update urs kie bila da make decision. Anyway masa odw g Ayer hitam, byk butik2 pengantin di kiri n kanan. nampak pelamin macam modern2 jugak. so nti try la tengok2 yer bila u g ctu.

ElyaElmo said...

garden lantern tu..besarr kee dear?
mcm murah jeee

Rai said...

Elya: Sederhana besar. Bukan kecik. haha tak tau cmner nk describe saiz.

arina_aris said...

u cari y baldi tu kt kedai mane?aritu i survey kt aitam x jumpe pon..emel me boleh?thanks

Rai said...

Arina Anis: Sorry dear i dun have ur email address. Nway u can email me if u wanna know further kie. Kedai tuh i tak ingt nama tp dia betul2 tepi jalan belah kanan if u dari arah parit raja.

Post a Comment