Monday, April 4, 2011

Vase murah!

Saper tengok ABP? Sam menang malam tadi. Auww suka sangat2 suka. I think he is brilliant actor.
Bertambah suka bila color tie dia sama dengan color tudung i and background color blog ni. :p
 
Happy Monday everyone!

Ok nobody like Monday...sebab tuh entry dimulakan dengan muka Sam kasi semangat sikit.
Diteruskan dgn muka budget comel penulis blog. huhu.
Do u guys use *Instagram? Lately smerk gambar pon nk edit pakai app tuh.
 (*Instagram is smart phone app for instant photo editing)

Muka heppi sbb baru pas amik vase murah di puchong last saturday.
Plan nak balik kg tak jd sbb baru pasan keter wajib anta g servis laa. Naseb g servis sbb bila dorg check ada paku masuk tayar. This is third time dah paku masuk tayar. iskisk.
Pastuh ada member kawin gak. yada yada so berjaya la settle smerk stuffs on saturday - amek vase, g wed member, servis keter, play with my rabbits n balik rumah kepenatan.

Do you guys remember on my last entry on table centerpiece?
So google punya google cari tempat jual vase murah n try carik gak kat ayer hitam, ikea and nilai 3 tapi tak jumpa la yang murah. Ohs my cousin suggest g kedai dekat ngn Jaya Jusco Klang kata murah tp nyerh we couldn't find the place she suggested. So takperla akhirnyerh jumpa jugak tempat yg murah jual. 


 Tadaa~

Here it is. My vases. Actually ala2 bottle spaghetti Prego nyerh bottle tuh jer.
Tp takkan nk makan spaghetti tiap2 bulan kan?
Plus tinggal 6 bulan jer ni.

Lagipon yg ni mmg super murah la.

Cuba teka baper harga?
24 bottles = RM 14 
1 botol = 50 sen

Kalau nk tambah penutup = RM19. Tp i tak beli penutup sbb mmg nk guna letak bunga kan.

Murah kan?
Hehe tengkiuuu sbb ada nyerh B2B blogs ni tugas mencari and meng-survey barang menjadi sgt senang.
I read in 1 of B2B blog about the supplier yg jual ni so tgok website dorg, berkenan tros email.
Then sabtu lepas tros beli.
Tinggi dia , tinggi 2 cm la dari Vitagen.

Satu kotak ada 12 so belila 24 biji. Meja tetamu mak kata ada 20. Aku lebihkan 4 sbb aku harap mak tambah meja makan untuk tetamu. huhuhu. Punyala happy beli smpai tak check dulu ok botol2 dalam kotak ni pecah ke tak. Da sampai rumah baru nk check. Semua in good condition.

Lil info about the supplier:
  • Name: Quality Packs
  • Web: http://qp.com.my/
  • Address: 52, Jalan Puchong Mesra 1, Batu 7 1/2, Jalan Puchong, Puchong
Korang google map je. senang.

Penting nyerh blog kahwin ni coz my mom read my blog.
Hehe our family is consider IT savvy. :p
I balik kampung sebulan sekali.
So blog is 1 of best medium to update about my wedding progress sbb ada gambar kan. Kadang2 MMS je.

Bunga abah dah beli dah arituh kat Ayer Hitam. Bukan fresh flowers pon. Artificial je. Tp i tak kisah. Sebab percaya dengan hasil tangan abah yg artistic. :)

Here are more table centerpieces ideas for u guys. Korang google jer pastuh jangan pening tgok banyak giler idea ok.

Cantik gak cmni. tak perlu berbunga2. See the bottles look like mine. :)

 
 Kalau nk cover pasu yang boring boleh letak daun cmtuh kat dlm pasu.

Then tabur and nyalakan lilin di atas meja.
Tp takot terbakar pula alas meja. :p

Ni kalau malas nk fikir pasal bunga2. hehe

Ni Moose punya. Dia pon guna botol Prego. :)

10 comments:

LisaLisut said...

i love ur post! hehe.ooo aritu pun i ade terbaca kt blog spe tah ade link vendor jual botol.seremban.tp lupa mana link.huhu..neway this QP pn mcm best gak sbb dekat dgn tmpt tgl i di puchong.hehe.thanks for the info :)

Rai said...

Lisa: Tq Lisa. Mmg best. Tho tak byk jenis vase tp boleh beli dalam kualiti yang sikit. Plus bukak hari sabtu tp tutup kol 1. ok la tuh kan. tak payah terkejar2 hari biasa. :)

jooleata said...

rai.. besar cmne tu ye?

awk amik code yg mana satu?

Rai said...

Jooleata: Tinggi dia lebih kurang tinggi sauce Prego. Rasanyer amik code MG302 kot. Kalau u g sana, dia ada banyak sample. You boleh pilih. But u can email them first tanyerh for this code number and code xxx ada tak untuk berapa biji bottle stock yg u nk.

Mrs.Qarlista said...

rai, cant wait! nak tengok camne hasil deco, deco, deco tuhhh.. :)..mesti superb sebab ko memang kretips sejak azali. hehe. :)

lady syaliz said...

hai rai!!! thank u for sharing, i ade buat entry pasal quality pack nie n linkkan sekali to your blog. hope u dont mind!!!!
http://syalizslovebubbles.blogspot.com/2011/04/dalam-botol.html

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

suka2....!!! lagi2 die ade jual botol ala2 minuman soda...buh custom label..boleh buat drink for guests..and vase yg rai beli ni...if org beli dgn cap sekali..boleh jadi candy jars for my favors....yg penting murah....waaahhh...luv u so much for posting this entry...gembira...!!

Rai said...

Nad: Harap2 deko3 berjalan lancar. akakaka ayah aku byk tolong gak nti. hehe.

Lady Syaliz: No prob dear. Happy to be able share the info. :)

Cik Lijah: Great ideas! Memang byk choice pon bottles dia. Dahla murah. As long u ada idea tau nk letak aper to put inside the jars it will be great wedding favors for the guests. :)

miss ika said...

thanks for sharing dear~! really help me~! :))

nuraina damia safia said...

thanks for sharing....

Post a Comment