Tuesday, April 12, 2011

Cadar Bilik Pengantin

Title aku memang takder nk hint2 pon kan.
Direct ajerh.
Yerla senang untuk reference aku dan any b2b jugak.

Last week banyak yang berlaku.
Rumah parents saya di batu pahat dimasuki pencuri. Habis laptop kena curi.
Yang lain2 jam tangan parents saya kena curi.
Now i risau masa kahwin nanti harap2 takder case cmni please.
Tp takper setiap dugaan yang berlaku tuh pasti ada hikmah nyer.
Cuma sedih sikitla tak dapat dah saya nak share perihal kahwin kat blog ni ngn my mom.
She reads my blog.
Tru visuals senang la dia paham anak dia nyerh thoughts ni camner.
Lepas ni terpaksa la traditional method balik.
Print apa2 yang patot and show them bila balik batu pahat.
MMS tak best. huhu.

Ari sabtu g Plaza Masalam, bf g fitting baju.
Cantik sangat baju dia. I mean kemas sangat. Jeles gila.
Dia nampk kurus in it.
Yerla baju laki kan fashion cmtuh jerh.
Korang nk tengok ke baju dia? Ke nak tunggu pas kahwin nanti baru review baju laki?
If ada yang masih mencari2 n need info, let me know then ill blog about it.
If takder sangat, rasanyerh pas kahwin jerhla review service smer kie.

Then jalan2 la kat bawah tuh.
Actually Plaza Masalam tuh mmg takder paper pon.
Huhu hajat di hati nk g sogo nk tgok cadar since Cik Belle ada blog pasal cadar murah kat sana ada sales kan.
Tp tuntutan kerja sangatla tinggi n i dun want to bother him too much on wed stuffs sbb nanti penat berjalan. Lepas penat berjalan balik rumah mesti penat cmner nk buat kerja2 opis mahupon freelance kan.
pastu bergaduh kan. tak seronok ok. Drama2 air mata tuh smerk dah lama berlalu 2-3 tahun lepas. Makin nk kahwin alhadulillah takder sgt pon gado. Happy jerh sentiasa. Tuh yg tak sabar nk kahwin tuh. :p

Jadi preparations tuh start awal2 n sikit2la kita completekan aper yang boleh disettlekan awal.
Takder la last minute nanti nak play blame games. So unhealthy rite?

Ok jalan2 kat bawah then masuk 1 kedai jual cadar smerk.
Damn i tak hingat aper nama kedai dia.
Hurms nti i update post the name of the shop tp kedai dia kat LG Plaza Masalam. Senang sangat la nak jumpa.

Then banyak cadar2 yg dijual dengan harga 70% 80%.
Bantal2 kecik takya cakapla cantik gila murah laktuh. RM15 - dapat 2.
So ada satu part set cadar ni yg memang sesuai untuk katil pengantin.
FREE QUILT.
bukan FREE Comforter yang da sarung siap2 tuh.
See manerla tak tempting nak beli? :p

Ok ingat tak inspirasi bilik pengantin yang pernah i blog before this?


 Nak room color tone ala2 like this

So, saya pon membeli cadar ni. Sebab color ni yang paling dekat dkat plan asal saya. huhu

 Suka sbb dapat color soft turquise.
 Brand ntah paper ajerh.

Harga???
Herms mahal nyerh!



huhu kan da kata 70-80% td.
so harga pas discount is RM200 tepat. FREE QUILT tuh.
cet nk mention lagi tuh.
Bf jeles sebab dia beli set cadar mahal sket dari i nyerh. takder free quilt lak tuh. :p

Material:-
Sarung Comforter - silky2 touch.
Tp cadar mmg cotton - bagus senang nk tido. i tak suka sangat silky2 ni. panas.
Sarung bantal - depan silky belakang cotton.
so kalau tak selesa dgn silky terbalikkan ajerh.

Tapi cadar takderla cinta pandang pertama kedua ker.
Tak macam betul2 i nak tp i rasa ok sbb murah. Untuk balance kan color cadar ni nanti, so langsir mungkin akan beli color soft-krim and putih, and diserikan dengan frame2 gambar putih ker.
So barula bilik tuh nmpak tak gelap.

Banyak lagi choice color. So if korang nk g, sila la g Plaza masalam tingkat LG.
Ingat, ni tempat shopping untuk orang malas spt saya tau.

Arituh dah g One utama, parkson, masuk aussino smer tak dpt la harga RM200.
Yang cantik2 pas sale pon masih mahal. cmner tuh. If nk murah, kena g sogo. ngee saya pemalas.
Yang ni at least ada lah nmpak design bunga2 tuh jugak.

Pentingnya beli cadar awal sbb senang nak matching beli langsir plak.
Yerla kalau cadar plain soft, mestila beli langsir bercorak sket.
So if bercorak sikit cmni, maka confirm la langsir saya plain. :D

I know most of u suka kan putih for everything.
Lain orang lain taste kan.
i mmg pelik suka color pelik2. hehe

Tak sabar nk decorate bilik pengantin ni nanti!


8 comments:

elle's laaa~ said...

wahhhh... syiok nye udah dapat cadar... :)) kite belom lagi dapat- dapat ni..

LisaLisut said...

i pun excited nk deco blik pengantin.haha pdhal b4 ni mls je nk pk.

i rs i tau la knp i asik not in a good condition sgt dgn tunang i.bila baca ayat u i rs maybe i bug him too much on wedding stuffs(laki kan tak suka) lepas tu bwk g jalan sne sini survey sana sini letih je.last2 brg tak beli apa pn.tu yg bengang je tu.dia pulak asik pk keje.hurm.make sense jugakla apa u ckp.haha

so lps ni kene slow2.tak nk kacau dia sgt ah.haish....

"cikkin" said...

salam..rai..cantiknye cadar..murah lak tu..
kite pon tgh cr cadar ni..perasan x diorg sale sampai bile? huhu

Rai said...

Elle: Jodoh u ngn cadar tuh lom sampai lagi. Survey jerh dulu. kan seronok? bulan 6 pon ada sale lagi kalau tak silap :)

Lisa: hee takper at least u realize it now. Mana2 laki pon tak suka biler dipaksa buat sesuatu. caranyerh kena pandai amek hati dorg untuk buat sesuatu tuh. Contoh if nak suruh dorg tolong betulkan laptop, u belanja dorg kfc dulu. sure hati dorg sejuk jer masa nk betulkan tuh. :p i selalu nyerh plan my weekend. sabtu utk berpenat ke sana ke mari survey stuffs etc, ahad untuk berehat n aktiviti sempoi2 jerh. Kena ada give n take n byk2 bersabar. :)

Cikkin: hehe tq. I ada tanyerh harituh pasal sale. If tak silap sampai weekend depan ni. Hehe gihla cari kat ctu. tp tatau tau if colors ada cam yg u nak or tak. Sebab sale dia da sebulan. Tp bantal2 dia byk cantik2. suka.

nida-razak said...

cantik la warna cadar tu...hurm..lom lg survey2 cadar..xpe..nida lmbat lg..hehe..

nYomeL said...

cadar rai nampak exclusive tapi murah je.
suke! :D

iedchan said...

chantekknye cadar..erk..mahal jugak..sakit jantung tgk..heheh

hey..i folo u..i b2b jugak :P

Rai said...

nida-razak: tq dear. takper take ur time. leh survey kedai2 lain yang mungkin lebih murah. :)

nyomel: Alhamdulillah. Mmg niat nak cari yang murah tp tahan lama. harap cadar ni ok.

iedchan: Tq dear. will link u as well. :)
tak mahal sangat cadar ni pas discounts compare to the other cadar lagi mahal.

Post a Comment