Monday, January 31, 2011

Bilik pengantin

Since baju akad nikah dah beli kain n dah tempah n it's soft/dusty pink~ (sgtla nerbes pk outcomenyerh. harap da designer able to meet my expectations.)...now i can concentrate on other things which is bilik pengantin!

Sebenaryerh takder pon semangat sangat nk decorate ke aper..tp balik bp masa chinese new year ni sure mak akan tanyerh nk langsir color aper sbb dorg nk belikan langsir awal2. lagipon bilik pengantin bukan la bilik aku. tumpang bilik akak je. so decorate cantik2 pon nti bukannyerh i will sleep in da room pon. huhu.

katil pon remain jerh kot. tatau. balik kena tanyer dorg. i dun mind keep everythg as it is. nanti tukar cadar n langsir n sarung bantal n sarung comforter cantikla tuh. tambah la lampu meja. bunga kecik sket. frame2 gambar.

so ni 2 gambar bilik pengantin yang aku suka.

I luv white. tp kalau semuanyerh white sudah tentu boring. So i think utk sarung bantal adalah gabungan putih n turquoise. Maybe langsir boleh beli color cream or cream brownish a bit.

Bunga n lampu kena ada ciri2 putih/turquoise/coklat sket.
cadar putih~ kalau ada element garis brownish/perak/gold/silver sket kat cadar tuh sure cantik.
cadar beli time mega sale bulan 6 nanti la.
I have ideas on the frame gambar. hehe. My DIY stuffs Insyaallah.

Hah ok la ni kan. tak perlu over.
So the tone color will be like this:-


3 comments:

BuKan PuTerI CinDeReLla said...

waahhhh...just what i've planned!!!
love turqoise...!! tp kalo kaler putih tu ganti grey fit tak ekk...hmm..

Rai said...

I think grey or white can still mix with turqoise. as long make it soft grey for cadar. but if u ada bilik yg luas mmg takder masalah. kalau bilik kecik, bykkan main dengan soft2 color. :)

suri hati Enche Razlan said...

hye..bilik I warna purple, then perabot i warna putih..plan i tema kawen nanti na choose warna teal..i blur tataw cadar na beli warna apa...white ke?

Post a Comment