Friday, April 1, 2011

Spanx - Penting ke?



I want my body to be firm like Marion Caunter.
Akakakakakaka ada hati.

I think now it's a trend to wear this spanx.
Herms when browse tru few websites/blogs, im getting confuse which one suits me.

I plan to wear it during all my wedding events - akad nikah and reception.
So of course i will wear wedding kebaya and gown - so taknak la nampak lemak2 tepu terkuar.

So, my questions are:-
1. Betulker ke benda ni boleh pakai masa wedding itself? Or boleh pakai dari sekarang?
2. Any recommendation reliable websites/blog to buy it?
3. Which one should i choose from the pics below? Any recommendations from ur experience?


   
Spanx A - paras pusat

Spanx B - tinggi sket

This things lil bit pricey kan. So i hope i will be able to make the right decision on the right item.
Plus nak order pon kena macam 2 bulan awal kan. So kena pk dari skrg.

Hope you guys can help me to make decision. Please please? TQQQ.

p/s: kiri and kanan aku kat opis ni dahler laki. selamber jerh kan post ni waktu kjr. :p Susah kan jd pompuan. Macam2 knr pakai n pk just to look pretty.

9 comments:

elle's laaa~ said...

kite rase, prlu sangat pakai spanx ni.. lagi2 kalo banyak lemak2 yang tak dikehendaki kat perut tu.. hehehe... at least, boleh kurang kan penampakan lemak2 tersebut kalo kite pakai spanx ni.. ye tak??? hehehehe

Cik Belle said...

i beli spanx B. i beli kat izacloset.blogspot.com. RM165 including postage. and tak sampai sebulan pun tunggu. u dah kurus kannnn

plain jane said...

yg B tu lg elok tau... sbb yg A tu bila ketat bahagian pinggang, nampak buncit bahagian atas tu... jd yg B lagi kemas bila pakai...

hm spanx dan girdle sama ke? hahaha.
i ada pakai girdle. beli kat avon. okey gak. tp kalu nak lg okey beli dgn Hai-O dealer tu.... i pun tak penah try. tp ada org kata sangat elok (cantik). go here:
http://comatosewithbraindamage.blogspot.com/2011/03/kita-try-dulu.html

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

macam yang second tu lagi best je sis. kite rase je la. ehehe. tak tau la. no experience.

jooleata said...

rai, ce try izacloset.blogspot.com

and few question ask her pun cepat jer reply.. :P

"cikkin" said...

cikkin pon ade soalan yang same..hihi..tgh kompius nk bli yg mane ni..

Rai said...

Elle: Truee. huhu. i rasa ada terbaca experience ex-b2b yg tak pakai bila duduk alamak nampak perot tak best neyrh padahal dia kurus je. biasa la kan perot berlipat bila duduk. so dia pon kinda menyesal tak pakai benda2 cmni.

Cik Belle: Yey tq for da link Cik Belle. Nway i da kurus tp body still tak nmpak firm betul. huhu so hope this thg can help. hopefully body nmpak lebih kemas la lepas pakai.

Plain Jane: Da tengok link. Macam best jer. tengs kiee.

Oshinz: Aahs amek yg Spanx B kot since ramai yg suggest yg tuh. huhu.

Jooleata: Hehe tq nti i email dia.

Cikkin: tuhla bila tgok banyak2 kat blog mcm pening. ramai suggest yg spanx B ni marila sesamer kita membelinyerh. :)

farah aminuddin said...

yes, go for it! spanx i baru sampai. best2. worth the money. ehehe

Rai said...

Farah: hehe i akan order gak nti. u beli dari izacloset jugak ker?

Post a Comment