Monday, August 22, 2011

Tentang Veil

Elo guys....
I have questions to ask.

Since ramai of u buat beading sendiri kan.... leh tak share, kat maner korang beli beads tuh? n how much roughly the price? Any suggestions? I rasa mcm nak DIY my own veil. agaga.

2nd, ada tak ex-b2b nak jual/sewakan dusty pink veil anda? Veil with simple design only. Less is more please. Coz baju i dah penuh ngn patches/beading.

Because the more i look at my akad nikah veil, the more i can't sleep and can't stop thinking on how to make it pretty. Sedih tau how the designer not be able to meet the simple expectation and make it so ugly. This person mmg nak kena nti. Skg bulan puasa so mmg i byk bersabar. aper2 hal after my wed nti i review.

So i need option right now - to DIY/ do somethg with it or rent/just buy new veil.
So lovely b2b, please please share with me this 2 things kie.

14 comments:

Fariza said...

hi.
fariza ada veil kosong lebihan. warna baby pink, rasanya sesuai dengan dusty pink. xtau you suka size ia atau tidak. sbb veil sederhana. :)
jika mahu beli beads, kat jalan TAR banyak. boleh survey harga. murah pun murah. tgk juga kualiti beads. so far ok je fariza beli. :)

nurin.Sh said...

u dkt area mana? if bangi u can try kajang dkt area rhb bank.

if shah alam dkt sec 18.

kalau nak yang mahal2 boleh cari dkt SSF. haha.

confirm dia said...

try cr kt city 1 plaza..murah n ctik..mcm2 ada...bersebelahan semua house..

Rai said...

Fariza: agaga ada tempat lain selain Jalan TAR tak? nway tq dear. btw veil pink u ckp tu utk akad nikah u ke? u nyerh wed blom lagi kan? nanti i try email u kie. i mmg nk simple giler tp nice.

nurin: ahah i can consider dat two area. shah alam sec 18 tuh kedai aper? ada nama tak?

confirm dia: city 1 plaza bukan kat jb ker? i kat kl. agaga ke ada city 1 plaza kat kl yg i taktau? please let me know kie.

aNNor said...

Aritu saya ada beli beads dekat pertama complex. ada macam2 jenis beads. Lagi 1 dekat Lovely Place, dekat dengan tesco ampang. banyak jugak beads disitu.

Rai said...

aNNor: tengkiuuu~ ini mmg membantu~

nurin.Sh said...

sec 18 yang oposite mydin, lupa lah nama dia. ada dua kedai kat situ. kalau u lalu depan tu bunga dia melimpah2 kat luar.. tapi kalau nak cari pearls better beli dekat kedai lagi satu. kedai di a selang 3,4 kedai from kdai yang 1st tu.

nnt i tgkkan nama kdai.

Cik Lijah said...

rai....for beads, org tak tau tempat mana yg murah...sbb tak rajin survey....

tp if nak beli quality beads...maksudnye beads yg cantek , tahan basuh, tak mudah pecah...senang jahit (lubang utk beads besar...) boleh beli dkt kedai pengantin sebelah Jakel KL....tu tempat feveret saya beli crystal & pearl beads...pilih soho atau apple beads....

saya bandingkan the same quality beads di area klang dgn kedai sebelah Jakel tu....harga di sana lg murah dr di sini....

Rilla said...

Rilla selalu beli kat City One Plaza. I you tahu semua house, city one sebelah dia. kedai tu ground floor. You masuk je memang dah nampak kedai tu belah kanan

Rai said...

nurin: tq sangat2! really appreciate this info! :)

Cik Lijah: ahah u lagi terer buat veil kan. tengkiu cik lijah. first time i nk beli nti. eee ntah cmner la rupa i buat beading tuh nti. agagaga.

Rilla: Ok 2 orang dah btau pasal City One Plaza. bodohnyerh i tatau katner. ehehe tp i dah google map td tau kot katner. hehe will go there as per advice by korgs. thanks sgt2 tau.

kAseh Mir'Ha said...

kite p0n sm...asyik fkr psl veil je. smpai dah mls nak fkr da. =p

Rai said...

Kaseh Mirha: prob i baru solve. lega sikit otak i. agaga. i just pass it to the 'right person'.

FaezanM said...

Dear, check this out..
http://www.facebook.com/pages/Beadmeplease/160526420636113

**i selalu cuci mata sini, bead work dia cantik2.. :)

Rai said...

tq faezan. I dah usha dah td. mmg cantik beading dia.

Post a Comment