Wednesday, August 3, 2011

It's almost perfect...(Final)

Ohs refer to my previous entry first for the process of my wed cards...

Original design

Printed version

In 10 seconds, rasa aper yg tak kena?




Dah?

Tak perasan sangat?

Sigh~ Cry me a river~




  • My colors byk yang lari.
  • Border tak tepat!
  • Hot stamping terlari bahagian border
  • Color Putih jadi kuning (tp my fault yg ni i check balik the file and it's not 100% white) pfft
  • Kaler pink jadi orange? Wuwuuuu

Masa dapat ni rasa nak maki mmg dah bising dah mulut saya. Yerla.Bukannyerh dorg tak email saya b4 dorg hantar kat printer factory. Mmg dah check file yg dorg kasik tuh. Betul jerh semuanyerh. Tapi lepas print apsal byk lari2?

Still, i asked for friends's opinion shud re-print or not? You see, i can't even stand if my bf wear dark brown shirt with black pants, so do u think i can accept this kind of color mistakes?

Btw i memang pilih color CMYK yang betul cuma color putih jer yg i ter-salah. So color pink jadi orange tuh mmg salah dorg!
But friends and bf advice me jangan membzir. Plus niat awal buat postcard style pon taknak membazir paper.
Jadi terima jerh la benda ni seadanyerh. Huwaaa~ Dari membzir to reprint lebih baik simpan for honeymoon ker aper kan?

Ohs the cards that i create for bf side turn out so NICE! The hot stamping cantik and kemas. Altough color purple dia pon tergelap a bit dari color asal (remember printing factory, outcome dorg akan lebih gelap dari color asal, so masa design, sila buat color yg light2!)


Cantik kan?

Ohs jeles. walaupon sendiri design tp ini bukan side saya punya! huwaaa.
Yeah anda tak silap pandang. Ada 2 brides names there. :)

Majlis belah laki serentak ngan abang dia.
Pelik jugak wed cards dia tak bermasalah.
Mungkin sebab design besar, font besar and saya tak letak border, color pon saya main dengan 3 color jerh.
Takperla lepas ni if nak design lagi, saya dah tau dah cmner.

So the wed card company's names:-


kat jalan pudu/brunei tuh confirm nampak kedai dia.
Memang murah dari kedai2 lain kat ctu and servis pon cepat even tho dorg tak mesra alam sgt.
But since my cards color turns out like dat, i seriously NOT RECOMMEND you guys go there okie?


Cariklah, survey and baca other ppl's experiences.
tp mungkin jika korang buat ready made cards means cards sample yg dah ada kat kedai dorg tuh, masalah korg tak jadi macam saya.


That's all korang. wuwuu. Sempena bulan puasa, saya mmg redha dengan segalanyer.
Satu jerh saya suka. Naseb saya mmg pilih Matte Lamination finishing. So dia kasik perasaan best bila pegang kad tuh. 

Sekian.

14 comments:

LisaLisut said...

cntik la kad yg u design.dua2 cantik okkk. kalau la u pye design tu jual kt i pun i terima.haha sebab tema biru.i tgk mcm takde salah sgt pun.hehe..

tp yg purple side tunang u wow! serius.grand.haha.cntik.bestnye dpt hot stamping..hehe...

kwn i pn ade jgk yg tak puas hati dgn LH but itu depends on nasib la kot.ade yg ok ade yg tak..huhu..so rai, nt bila dh ready to distribute bgtau eh.would like to have 1 :)

cop.betul kata tunang u.xyah bazir.terima aje k.cantik dh tu.di mata i la.sweet nice and simple.hehe

Alia.A said...

rai! ur wedding card on ur bf's side sgt cantik!!! urs pun cantik. final touch up nnt then ok punye. sabar k.

missbby said...

ala ok jelah..taklah perasan sangat kalau ko tak cakap..but since ko dah beritau maka aku akan tilik betul2..huhu

Miss Sunshine said...

tapi sekali pandang nama ok je.. tak nampak cacat celanya... tapi i fhm perasaan u... sabar ye n redha..

Berry Bee said...

i wat my my wedd kad kat sini...
so far oke jerk...
tp...staff dye mmg BAD!

layan org cm nak xnak jerk...
rase nk hentak jerk muke dowang 2...

oshinz said...

nggeeeee.. ngape jadi begitu?!!!! mau tension la gini. tapi suke yang belah lelaki tu. cantik. nama pengantin dah nak lebih kurang. ehehe.

cikmima said...

ngah countdown tuk wedding lah nie....

meyh nak bg tau ade white studio promotion

http://rosmimarazak.blogspot.com/p/promotion.html

Rai said...

Lisa: Hehe Lisa suka biru eh? I suka byk color. huhu. nway naseb baik biru dia tak lari sangat dari color asal. Tuhla bf nyerh so pretty. mmg jeles. kalau i tau i ikot design dia tp tukar color jerh. tp maner la nk tau jd begini kan. huhu. nway thx lisa for ur words. tak la rasa down sgt~

Alia: Tengkiu dear. Takder touch up2 i nyerh. I dah redha.

Kak Uda: Haha mula2 aku nk uji kasi ko n yana tgok luh without complain. If korg tak nampak kecacatan maksud nyehr okie la tuh. tp malas plak. Jujur saja la. Wedding aint perfect without this kind of dramas.

Miss Sunshine: hehe i guess im the lucky one to get this kind of dramas. sobs

Berry Bee: kan? i ok lagi la. i boleh faham perasaan dorg yg layan 1001 karenah pelanggan since i pon designer. sumtimes mmg stress. Tp tuhla maybe if they put lil bit effort on their works, things will be slightly different. Tp tgok muka budak2 tuh pon mcm intern, lepasan spm or part time designers.

oshinz: tq dear~ He's lucky to have me.:p

Mrs.Qarlista said...

ko nih kan makcik..aku ngan ruhaida buat kat LH la sakit hati nak mampsss. huhu. aku pernah blog pasal diorang..sebab aku order awal, tapi diorang tetap buat lambat2 sebab katenye wed aku lambat lagi time tu..tapi aku rase untuk kad ko tu not bad la..yeay! nak satu k! :)

Rai said...

Nad: really nad?? huwaaa. shud ask for ur advice. but aku bz sgt pon dat week since dpt harga murah then ok jerh la, ingt design sindrik, color pilih dah perfect, shud b ok, tp printing factory bleyh plak buat hal. takper harap nyerh other b2b tak buat kad kat ctu. eee of course la ko akan dapat card kans. Gediks tau. tunggu aku start distribute cards next week onwards. skg tgh busy bangat.

Renee Meow said...

love the purple card..!! font pun nice,.!!! my opinion suh je print balik.. sbb mmg dorang yg buat hot stamping salah... note to self:jgn hantar buat card kat LH..! thanks dear for sharing..

zimie said...

ok i know LH ni.tempat dia berserabut.pack dan penuh dgn barang.plus busuk plak tu.haha apa kene mengena??ape pun memang NOT recomended.i kalau print kad kahwin pergi dekat seri sireh.orang melayu.suka design+customer service dia.dekat2 situ gak.tak ingat mana.i macam nak print kad kahwin dekat dia.tengokla camne.huhu

btw nice kad ok!!!psssttt kdg2 org tak perasan sgt slighty mistake/error tu.tabahkan hati k:)

wande-ful said...

sgt cantik la kad u....
tak perlu nak reprint atau buat kad lain...

baik u salurkan duit tuh kat benda lain.

kalau i dpt kad u...i rasa i tak perasan kot ape yg u perasan... sbb overall kad u sgt vava voom !

good job dear ;)

Rai said...

Renee: Tq Renee. hehe yeah dun go LH if taknak bad experience. hehe

Zimie: I tak kesah cina ke melayu. If buat kjr tip top n i can afford da price, y not? aperpon if u nk hantar, baca other b2b nyerh review gak kie. hehe. sumtimes naseb orang berbeza.

wande-ful: thanks dear for ur words. hehe skg i dah leh terima kenyataan sepenuh nyerh.

Post a Comment