Thursday, August 25, 2011

Tentang...

Tentang berat badan
Most Few of my friends yang i jumpa lately smer memberi komen yang hampir serupa:-
"Wey ko kurus sgt ni!"
"You nampak tak normal. Kepala u besar. Badan u kurus sgt"
"Gila da mcm skeleton aku tgok ko"
"Ko kurus tak sihat ni"

Bf saya paling best:-
"You saja pakai baju jalur melintang untuk nampak kurus kan"
"No, baju garis melintang la leh nmpak gemuk. aish"

Hehe so i take all that as compliments. Bukan sng nak kurus tau.
Saya avoid nasi. Makan jugak la kdg2.


Arituh lepas fitting baju terus melantak ni kat Tarbush. Nyummy!

Tp selera saya berkurang la sgt2.
Raya tak jamin. hehe. Tp arituh tgok gambar ni.


gulp mmg kepala nmpak besar dari badan. Badan dah mcm kertas.
Takperla kurus tak sihat pon nti kat video karang sure nampak 2x ganda kan. Bahaya.

Tentang kjr
Omigod seram bila dateline nak dekat.
Byk sgt kjr ni. Mampu ker?

Pastuh merepek2 kat rakan rapat;
"Wey aku nk tukar profession. Rasa tak terlambat lagi ni. Nak jadi pelakon teater"
"Wey aku rasa ada orang bomoh laptop aku jd slow. Camner kjr aku nk siap nih!!"
"Wey aku nk join MLM jerh plis. Fenatlaaa." agagaga

Aih. tp teringt spirit ex-boss dulu yg kjr non-stop. even bawak balik kjr. n she even inform me, the only time/moment she has for herself was when she took her bath.
Ex-boss, i think im becoming like u, except, im still blog-walking in between my free time. :)

Tentang mata
Kalau kerja dah berat, mata sure la jadi panda kan?
I promise my last 2 weeks near my wed date, i will go to spa, cut my hair nicely, pampering myself and make sure i dun touch any of my freelance works anymore. and put face masks everynite. Promise!

Tentang veil
I dah hantar kat 'my savior'.
I know he will try his best to fix the disaster veil.
Hehe. Giler membebel jerh harituh kat dia tentang ketidakpuasan hati tentang veil and etc.
Tenang hati cakap ngn orang yg jujur dlm ber-business.
Lepas hantar terus ringan beban di kepala sangat2.
Details later after my wed kie. :)
Pk nak buat sindri je tp ish i takot i ter-disaster kan veil tuh lagi jerh. Lebih baik la i runsingkan pasal kjr2 i and let the expert fix it kan.

Tentang wed cards
Dah pos separuh kat rakan2 taulan yg jauh.
So mebi korang dapat dlm masa terdekat ni.
Hehe rakan sekampung dan rakan rapat di bandar, nanti bila free ill pass da cards kie?

Anyway, terima kasih byk2 yang bagi info pasal katner nak beli beads at my last entry. Sayang korang. InsyaAllah kalau ada masa, i akan pergi kedai2 tuh kie. Walaupon issue veil dah settle i still need the beads utk some of my DIY projects. -if rajen-

5 comments:

Khalisa Ridzuan said...

haahla kurus u babe.best :) i loose weight tu mcm tak.tp ade a sikit curve kt pinggang kalau tak haram... hahaha

Alia.A said...

rai. u pegi ptg ke? i pegi malam. hantar tudung. and he told me u story kt dia. and i've seen your veil. no worry, he can fix! my reception dress pn dh "wow" dah i tgk. heee. now dah boleh senyum nampak gigi. yayyys

Cik Puan Mimi said...

amek masa untuk rehat jugak dear~
nanti u kawen takot penat sgt. and dont do any last minute preparation. mmg semak kan kepala.

and nak pakai mask everynight tu mmg bagus.hehe :)

kaklong said...

xpe la, janji cik rai sihat kan...kalo tak sihat ke, terlentang lagi susah kan...

kak long doakan cik rai hepi dgn keadaan skrg k!..be cool dear! ;)

Rai said...

Lisa: ala u dah kurus n ramping pon. i dulu tak. haha.

Adlin: hehehe aahs i g petang tuh. aih u takya risaula. sure baju u wauuu punyerh. n yeah lega hantar veil kat dia.

Cik Puan Mimi: hehe kan? ok i try nk siap siapkan smerk b4 end of august. september i leh rileks2 jerh.

Kak Long: tq dear. :)

Post a Comment