Thursday, June 9, 2011

Attire for Pre-Wedding

Makin aku stress ngn kerja makin aku rajin update blog. ekeke pelik tol la aku ni.
Time korang baca aku dah set waktu pagi padahal aku tengah menaip pukul 1.52 am.
Waktu aku mmg pelik. Korang takya la tanyerh waktu aku bgun n g kerja kol baper.
Nanti mak i bising and nanti korang gak jeles. hihii

Okie nway kita continue dengan post attire dulu. Post pasal pre-wed ideas, props and photographer nanti2 kita update kie ikot mood. wuwuu.

Blog inspiration:-
Fifi Alvianto - hihi suka sangat cara dia pakai hijab. Ohs dia pon macam baru 2 taun pakai hijab.She has other shawl blog too with her partner.Shawl blog dia ni lagila best. Nyummy!

Style Fifi sangat la dekat dengan hati saya sebagai sumber inspirasi saya untuk attire for pre-wed nih.
1) Sebab dia pakai hijab
2) Pandainyerh dia bergaya. So colorful.
3) Dia photographer jugak. Suka sangat gambar2 yang dorg ambil bersama. Sangat colorful.
4) Refer to her blog da way she belit2 tudung. tp takder tutorial pon. end up saya terpaksa tgok hana tajima nyerh video. hihi

Huhu jadi no matter aper pon concept pre-wedding saya nanti, saya mmg nak baju saya n bf colorful.

________________________________________________________________
Concept untuk baju: Smart Casual.
________________________________________________________________

For her:-
- Skirt: Saya nak pakai long skirt sbb sajerhla kunun nampak proper sikit. Beli on9 few months ago from here. tp tak pernah pakai lagi. Blog banyak sgt pretty stuffs. takleh masuk selalu. abes duit. :p
- Top/Baju: Naper baju cekelat? Haha takder reason. Beli masa kat Zara warehouse sales arituh. Murahhhhh kot. Pastuh bila balik try2 ok not bad mix n match ngn skirt. I dah boleh imagine if gambar tak cun pon takper, janji saya puas ati dengan color baju. haha bengong kan. Korang tengok jerh la bg blog ni color coklat, korg penpaham jerhla feveret color of 2011 saya adalah coklat. akakaka. i think it's the age factor. :p
- Belt: Lama dah beli from Forever 21.
- Tudung: Sumpah pening nak pilih yg sesuai. ada 4 shawl shortlisted. ekeke.siap pakai depan roommate suh dia pilih. last2 pilih yg secolor dengan baju sbb takmo colorful sgt.
- Heels - Charles & Keith lama dah beli n dah banyak kali pakai

Kesimpulan: i recycle jerh apa yang ada.
________________________________________________________________

For him:-
- Blazer: Herms terpaksa bukak banyak giler blog trendy for men semata2 nak kaji pakaian camner masuk dalam category smart casual. Dah rasa macam gay plak sbb asik masuk blog laki. hahaha.  Blog best as reference for men: http://lookbookguys.tumblr.com
End up hasut dia suh beli kat Topshop. Cara hasutan: u boleh pakai masa g honeymoon, member kawen dan juga pelbagai acara nanti. :p
- Plain Tshirt inside: murah ajerh from Pull & Bear. 
- Seluar: Levis.

Frankly speaking dia nyerh up to toe baru sebab dia jarang shopping. Lagipon dia sendiri rela. hihiii I tak hasut. betulll. :p
________________________________________________________________

Hasil:-

 
 Hahahahaa larik~~~
Harap my mom tak marah with this pic.
Gambar lom dapat semua lagi. So tak dpt nk pilih gambar yg proper skit. hiks.
Abaikan la expression muka ntahpaper kitorg tuh. hehe

17 comments:

.:shura shushi:. said...

concept smart casual nmpk proper!
nak tiru idea boleh..hihihi

jooleata said...

cantiklah rai.. adore it lagi.. hihi

LisaLisut said...

cantik kkk!yes i can see now ur fav is chocolate.hahahaha.smart cik abe u pakai ok.to me,men attire sgt mahal utk kelihatan hensem kan.tsk tsk.nice pic babe.n thanks for sharing link hijab! :)

Hidayati Farhan said...

suka lah cr u dressed up. sy pon tgh pening nk pkai ape utk pre wed. nnt nk mntk idea from u. buleh kan? hehe

fainie_riz said...

i dr mlm td duk fining pk nk pki ape utk pre-wed..tgh mcari idea ni...huhuh

ElyaElmo said...

cantikkan derang!!mmg rutin elya tgk blog hijab scraf tu hari2

Cik Hazz said...

hehe. cantik gambarnya ;-)

http://cikhazz-is-writing.blogspot.com/

Rai said...

shura: sila2. hehe ramai jerh yg buat pakai concept nih.

Jooleata: Tq dear. hihi segan!

Lisa: naseb dia sporting. concept color semua dia serahkan kat i untuk pilih. couldn't agree more baju laki sgt mahals. baju pompuan senang jerh online settle kan. :p

Hidayati: I'll be happy to help. if u nak opinion, just email me...i suka sgt mix n match colors. tp cantik kat mata i tak pasti cantik kat mata orang or tak.

Fainie: sigh. mmg susah cari idea. kena buat research yang n kena tahu aper concept pre-wedding yg korang nak. tp bila da settle semua lega walaupon taktaula gambar nanti camner. but it's a fun process~

Elya: Kan! suka sgt trendy colorful bangat hehe.

Cik Hazz: hehe tq. :)

ESR said...

aaah suke pic ni thou ko ckp "excuse expression korang", but dat expression la wat pic tu lagi alive. aish ni yg mcm nak kawen lagi ni.

Rai said...

epi: auwww tengkiuu beb! u go gal~~

h.a.n.a.m.i.e.y said...

sangat suka gaya kamo :)
nati update pix pre wed lg ye rai...

Rai said...

hanamiey: tq dear. Insyaallah akan upload other pics. i nk tunggu dapat semua gambar dulu baru upload. hehe

zimie said...

cantik gambar pre weedding u.hehe takla mak u tak marah kot.pegang beralas.agagaga :p

iedchan said...

wahh..nice n kreatif k..hehe..

Rai said...

zimie: hehe mak i dah warning lepas ni nk upload kena bertapis sket. dia kata gambar pas kawen nk sukati pon xper. belom kawen kena berhati2. ramai memerhati. :p

iedchan: tq. :D

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

cantik!!!!!!!!!! proper attire, sopan, cute.. cepat update on pre-wed photoshoot tau. tak sabar mau tengok!!

Rai said...

Tengkiuuu. da update pre-wed photos tp kena simpan balik entry atas sbb2 tertentu. sobs. kena tunggu lagi baru leh upload.

Post a Comment